top of page

Videolla Risto Linturi: MEISTÄ TULEE TEKNIIKAN KAUTTA MONITAITOISEMPIA

TEKNIIKKA YHTEISKUNNAN MUUTTUMISEN KATALYSAATTORINA
Työelämän muutosta ja haasteita seniorin osallistumiseen työelämään ei voi käsittää ilman teknologian aihettamaa muutosta, tulevaisuuden etätyö esimerkiksi muuttaa luonnettaan.
Risto Linturin 11 minuuttinen puheenvuoro edellisessä Ajatusten myrskyssä ennen pandemiaa kannatta katsoa.

Tulevaisuustutkija Risto LinturiStrateginen valinta ajopuun ja tiennäyttäjän välillä.

VIDEOESITELMÄ Risto Linturi.


RISTO LINTURI

EHDOTUKSIA hallitukselle lähitoiminnasta


Lähilogistiikkaa kehitettävä julkisten alustojen avulla siten, että kävelyetäisyydellä asunnosta on avoin jakelulokerikko, johon digitaaliavaimet.


Energiamurrosta on edistettävä sallimalla akkujen käyttö verottomasti siirtoverkon kuorman tasaamiseen ja kotitalouksien omaan varastointiin.


Opetuksessa on siirryttävä opetuksen järjestäjästä riippumattomaan tutkintoon ja mahdollistettava itsenäinen tutkintoon tähtäävä opiskelu.Glokalisaatiovisio 2050

Aurinkoenergia on hyvin halpaa. Se tuotetaan ja varastoidaan paikallisesti polttokennoihin, lämpökaivoihin ja sovittamalla tuotanto vuodenaikoihin.


Tavarat ja ruoka tuotetaan pääosin paikallisten robottien avulla kierrätetyistä, paikallisista ja luontoystävällisistä raaka-aineista.


Tekoälyn ja joukkoistuksen avulla osaamiserot ovat tasaantuneet ja aineeton tieto on globaalia talkoistettua yhteisomaisuutta.575 katselukertaa

Debatti & lisätieto

Näyttökuva 2021-6-15 kello 15.09.42.png
Näyttökuva 2021-8-20 kello 16.04_edited.png
bottom of page