top of page
Ensimmäiset 8 Alfastudion Kotinurkilla kuhisee ajatusten myrskyä nyt nettitv:ssä  Ohjelmatiedot alla.
LINKKIPALLOMERI.jpg

ALFATV: UUSI ASIATIETO-OHJELMA KAIKILLE KANSALAISILLE SIITÄ MITÄ KOTINURKILLA TULEE TAPAHTUMAAN...

Alfastudion ajatusten myrsky 

KOTINURKILLA KUHISEE

Veli-Antti Savolainen ja vieraat maalaavat paikallistumisen ison kuvan ja kuntien uuden tilanteen.

Globalisaatio ja glokalisaatio. Kuntauudistus, jakamistalous, itseorganisoituva kansalaistoiminta ja omaehtoinen Kansalaisoppositio joka tekee myös hyvää.

Digitalisaatio, robotisaatio, työn murros. Luontokriisi. Elämäntavan muutospaine, väestäräjähdys.

Asialistaa riittää, me pureudumme siihen monimedioamuodossa. 

 

Katso ohjelmat:

Kotinurkilla kuhisee - kuka siellä touhuaa?

ALFASTUDIOn ajatusten myrskyt paikallistumisesta. asukkaiden asemasta, vallan kumouksesta, kansalaisoppositiosta ja kuntauudistuksesta.

 

Ohjelmaluettelo alla, klikkaa sinistä otsikkoa niin näet koko ohjelman.​

 1. Kotinurkilla kuhisee - mutta kuka siellä touhuaa? osa 1/12. Veli-Antti Savolaisen vieraina Antti Hautamäki, Pasi Mäenpääja Matias Turkkila.

 2. Kotinurkilla kuhisee- omistamisesta käyttöoikeuksiin .2/12 Veli-Antti Savolaisen tentissä Risto Volanen, Maija Faehnie ja Ari-Veikko Anttiroiko

 3. Kotinurkilla kuhisee - maailma tulee työhön ja kylään.3/12 Veli-Antti Savolaisen kanssa keskusteleva Samuli Isola, Liisa Kirves, Maija Faehnie ja Ari-Veikko Anttiroiko.

 4. KOTINURKILLA KUHISEE - robotti ja tekoäly 4/12, Vieraina Cristina Andersson, Olli Ohls, Risto Linturi 

 5. KOTINURKILLA KUHISEE - vallan kumous 5/12. Vieraat Harry Harkimo, Pekka Sauri, Risto Linturi

 6. KOTINURKILLA KUHISEE - kansalaisoppositio, joka tekee hyvää  6/12  Vierainavastuullisuusjohtaja Satu Niemelä. Tradeka, kaupunkiaktiivi Jaakko Blomberg, Helsinki Urban Art ry, Eetu Pesu, Vapaiden valtakunta aktiivi. Toiminnanjohtaja, Otto-Ville Mikkelä, Roihuvuori. 

Uutena teemana kuntien uudistamisen ideat kun kuntauudistus alkaa taas:

7.  ALFASTUDIO.Kotinurkilla kuhisee - uusi kunta OSA 7/12   Veli-Antti Savolaisen vieraina Antero Eerola  kaupunginvaltuutettu Jukka Kilpi,kaupunginvaltuutettu fil.tri Espoo, Marketta Mattila, kunnanvaltuutettu Sipoo. 

Tässä ajatusten myrskyssä  pohditaan miltä uusi ja kunta ja lähiympäristö tuntuisi, näyttäisi ja miten toimisi - jos organisaation kaaviossa toiminnan kohteena olisikin kansalainen eikä valtio. Jos virkavalta olisikin palvelua sääntöjen sijaan.

8, ALFASTUDIO KOTINURKILLA KUHISEE - MINKÄLAINEN ON UUSI KUNTA JA KAUPUNKI ? 8/12

Veli-Antti Savolaisen vieraina asiamies Antti Mykkänen, Kunnalisalan kehittämissäätiö, vastaava tuottaja Kari Mikkelä, Urban MIll ja professori Thomas Wallgren Helsingin Yliopistosta.

UUSI kunta on älykäs jokaisen jäsenensä osallispalvelu, joka luo uusia toiminta-alustoja asukasomistajilleen. Uusi kunta ei ulkoista palvelujaan vaan sisäistää yrityksiä ja yhteisöä yhteiseen toimintaan.

9. KOTINURKILLA KUHISDEEN HALLITUSOHJELMA, 9/12  miten uusi kiuntauudistus pitäisi tehdä?

Studiossa vieraina fil.tri Antti Hautamäki, dosentti Ari-Veikko Anttiroiko ja Vantaan henkilöstöjohtaja Kirsi-Marja Lievonen.

Alfastudion ajatusten myrskyissä puhutaan uudesta paikallistumisesta:

KOTINURKILLA KUHISEE - mutta kuka siellä touhuaa?

Katsojat pääsevät myös ideapallomeren kautta mukaan ohjelmaan ja voivat aloittaa omaa lähitekemistä ja yhteiskehittämistä ja kertoa saavutuksistaan.

Alfastudion isäntänä ajatusten myrskyissä toimii tietokirjailija, toimittaja Veli-Antti Savolainen.

 

Ohjelmassa vetäjä Veli-Antti Savolainen esittää asialistan: 3-4 keskustelujaksoa pointtien ja teesien - inserttien kautta ja johdattelee studiossa vieraat aihekeskusteluun. Lopussa on pieni ideaatiotuokio.

Tästä puhutaan:

 • On alettu toimia järkevämmin ja taloudellisemmin jakamalla keskenämme.

 • Teemme jo tuotantoa toisille vertaiskansalaisille.

 • Jakamistalous on jo totta: airbnb kotihotellin pito ubertaksit, ostorenkaat ja ruokapiirit, kimppa-autot, tavaroiden jakaminen...

 • Tämä ei ole sosialismia vaan markkinatalouden uusi tapa. 

 • Siinä kansalaiset ovat itse toimijoita, joille tietoverkot luovat jopa rajojen yli menevät markkinat suoraan.

 • Omistaa ei enää tarvitse kuten ennen kun sama tavara voi olla useamman hallussa jaetun käyttöoikeuden kautta.

 • Sähköiset verkostot  ja verkkoyhteistekemisen alustat ovat jo synnyttäneet virallisen yhteiskunnnan rinnalle internetin kautta toisen vielä huonosti näkyvän toimijatason, jossa joku keksii ja jakaa muille asian - jossa kaikki haluavat olla mukana.

 • Itseorganisoituvien yhteisöjen voima on siinä, että niissä jokainen pääsee käyttämään lahjojaan ja voimavarojaan haluamallaan tavalla yhteisen hyvän rakentamiseen.

heitö_ajatuspalloja.jpg
bottom of page